Mikor érdemes modul nélküli lámpát rendelni?

A magas költség miatt egyes ügyfeleink inkább modul nélküli, egyedülálló lámpát választanak, amivel az eredeti lámpamodul helyettesíthető. Ez a művelet gyakran nem egyszerű. A lebontása és összeszerelése nagy kihívást jelenthet. Az új lámpa kezeléséhez mindenképp a megfelelő kesztyű viselése szükséges. Gyakran komplikáció léphet fel, ha például a lámpa nem kapcsolódik a csatlakozóhoz. Ezért azt javasoljuk, hogy modul nélküli lámpát leginkább technikusok, hasonló ipari területen dolgozók, illetve szakemberek vásároljanak.

Mit érdemes ellenőrizni a lámpán a megrendelés előtt?

Két okból kifolyólag szükséges ellenőrizni az eredeti lámpamodult:
  1. Látni fogja, milyen nehézségű a lámpa cseréje - próbálja ki, mennyire bontható részeire és utána hogyan szerelhető össze. Ugyanakkor kiderül az is, melyik csatlakozóhoz nem kapcsolható a lámpa. Amennyiben valamely csavar hiányzik, amely szabaddá tenné a kábelt, ebben az esetben muszáj a csatlakozó kábelt csippel ellátni. Az új lámpához majd elsődleges csatlakozót vagy kábelcsatlakozót szükséges csatlakoztatni - rések, melyek a lámpához rögzítettek.
  2. A régi modul szétszerelése közben megtudhatja, hogy jó állapotban van-e, illetve újrahasznosítható-e. Ellenőrizni kell, hogy a modulon nincs-e kopás, például:
    • nem oxidált-e a csatlakozó,
    • valahol nem olvadt-e,
    • stabilan tartja-e a lámpát,
    • nincs-e olyan helyen por, amelyet elérhetetlensége miatt nehéz eltávolítani.
Amennyiben a modul kopott, mindenképp szükséges új lámpát rendelni. Amennyiben kétséges az egyedülálló lámpák cseréje, inkább rendeljen modult tartalmazó lámpákat. Lehetséges, hogy kicsit drágább, viszont rengeteg időt és energiát spórolhat vele.

Amennyiben megtalálta az összes szükséges információt, nincs más hátra, mint kiválasztani az Önnek megfelelő lámpát

Villámgyors lámpakalauz

Találd meg a megfelelő lámpát néhány kattintás segítségével

Projektor lámpák

TV lámpák